Indlæser Begivenheder

Familieterapi: Teori og intervention I og II

13. maj -9:00 - 4. juni -16:00

DKK7000

Antal tilmeldinger

28 available
Familieterapi-1-2-2019DKK 7.000,00 Ekskl. moms

Familieterapi: Teori og intervention

Underviser: Jacob Mosgaard

 

Tilmeld dig i bunden af siden!

Læs kursusbeskrivelsen her 

 

Et kursus for psykologer, som arbejder med familier eller med andre former for relationsarbejde. Bliv bedre til at tale med mange mennesker i samme rum, og til at inddrage relationer selv i arbejdet med individer.

Kurset giver et indgående kendskab til de teoretiske forståelser bag familieterapien og et kendskab til de metoder og praksisser, der udspringer af dem. Fra klassisk systemiske til nyere narrative tilgange. Fra problemløsning til dialogisk dvælen. Fra de nære fællesskaber til de større diskurser.En lang række familieterapeutiske teoretiske tilgange vil blive præsenteret, og deltagerne vil få mulighed for at afprøve flere af metoderne i praksis, både gennem øvelser samt gennem inddragelse af deltagernes egne praksiserfaringer.

Kurset er særligt rettet imod psykologer undervejs i specialistuddannelsen i psykoterapi. Det lever op til kravene for specialistgodkendelse for kurserne Familieterapi I og Familieterapi II under det tværgående modul.

Kurset tilbyder en intensiv indføring i arbejdet med familier, hvor grundlaget vil være systemiske og narrative tilgange. De to gange to dage er en samlet pakke og forudsætter deltagelse alle fire dage.

 

Indholdet af kurset

Dette kursus er to kurser slået sammen i én pakke. Samlet vil kurset på denne måde give deltagerne viden og færdigheder inden for arbejdet med familier.

Familieterapi I

Kursets første to dage vil give et kort rids af familieterapiens historie, bl.a. vil der blive gjort rede for det overordnede skift fra fokus på individet til fokus på kontekst og relationer. Vi vil følge udviklingen fra de klassiske systemiske terapiformer til socialkonstruktionistisk og poststrukturalistisk informerede narrative og dialogiske praksisformer og til en bred postmoderne relationel praksis, der udover familien også arbejder med individet og det sociale netværk, og som samtidigt i en problematisering af terapibegrebet foretrækker at tale om samtaler, konsultation og udvikling af kompetencer.

Forskellige teoretiske tilgange vil blive gennemgået, bl.a. strukturelle, Milano-systemiske, strategiske, løsningsfokuserede, dialogiske og narrative tilgange.

I kurset vil vi gennemgå og arbejde med centrale begreber i familieterapi, bl.a. joining, omstrukturering, reframing, mirakelspørgsmål, eksternalisering, samskaben, refleksion og bevidning.

 

Familieterapi II

De sidste to dage er en fortsættelse af de to første kursusdage, og dagene vil både gå mere i dybden og brede begreber og metoder fra første del af kurset yderligere ud.

Der vil blive fokuseret på forskellige relevante familieproblematikker, såsom familier i krise, ”umotiverede” familier, familier med diagnoser. Praksis vil blive integreret yderligere i kurset gennem øvelser, demonstrationer og inddragelse af deltagernes egne cases.

Ved afslutningen af kurset har deltagerne med udgangspunkt i familieterapi erhvervet basale teoretiske og praktiske forudsætninger for at udvikle en postmoderne, horisontal psykologekspertise.

 

Varighed:24 timer, svarende til 4 dage á 6 timer.

 

Kurset er forhåndsgodkendt som en del af videreuddannelsen til specialist:

3.15. og 3.16. under det tværgående modul(24 timer) – Er godkendt til specialistuddannelserne i klinisk børneneuropsykologi, klinisk børnepsykologi, psykopatologi, psykoterapi og pædagogisk psykologi.

 

 

Om underviseren

Jacob Mosgaard er partner i Vinther og Mosgaard Kurser, psykolog og specialist i psykoterapi med voksne. Han har arbejdet i psykiatrien og på familiecenter, inden han for ti år siden blev privatpraktiserende. Jacob arbejder nu med terapi med enkeltpersoner, par og familier, samt med supervision af forskellige personale- og faggrupper. Jacob underviser i diverse emner inden for en systemisk og narrativ ramme, fra foredrag over workshops til længere uddannelsesforløb. Han er forfatter til en række artikler og kapitler, senest til bogen ”100 Myter om Kærlighed og Forelskelse” fra 2018.

 

I god tid inden kurset vil der foreligge litteratur.

Detaljer

Start:
13. maj -9:00
Slut:
4. juni -16:00
Pris:
DKK7000 ekskl. moms
Begivenhed Category:

Sted

Det færøske hus
Vesterbrogade 17A
København V, 1620 Danmark

Arrangør

Vinther & Mosgaard

Tilmeld dig til vores nyhedsbrev.

Hold dig opdateret med nyeste viden og kursuskalender fra Vinther og Mosgaard Kurser.

Du er nu tilmeldt.